Stolen Bitcoin från Twitter-hack tvättas redan: rapport

Blockchain-analysföretaget Elliptic rapporterar att ungefär 22% av Bitcoin-värdet på 120 000 dollar som stulits i onsdagens Twitter-hack har skickats till en Wasabi-plånbok.

Hur kommer Twitter-hackarna att kontantera ut de Bitcoin som de lurade från användare efter onsdagens episka brott ? Lägg mynten genom Bitcoin-blandare för att dölja deras spår, och de har redan börjat, enligt krypto- spårningsföretaget Elliptic.

Den blockchain analytics företaget publicerat en rapport tidigare i dag att stater har avtäckt bevis för att Twitter hackare har skickat en del av Bitcoin de stal en adress den anser vara kopplad till en Wasabi plånbok . Wasabi är en Bitcoin-blandningstjänst som använder CoinJoin- sekretesstekniken för att dölja transaktionsspår på den pseudonyma Bitcoin blockchain.

Bli en certifierad Blockchain-utvecklare i vår 11-veckors online Bootcamp

ConsenSys flaggskeppsutvecklare startcamp nu öppet för registrering! 1-mot-1 mentorskap och utbildning från branschens bästa. Gå med idag!

Enligt Elliptic gör sådana tekniker det „svårt för brottsbekämpare eller finansinstitut att spåra medel på blockchainen“, även om de inte är olagliga.

Spårningsföretaget sa att det tror att Twitter-hackarna hittills har lagt 2.89 Bitcoin, ungefär 22% av BTC-värdet på 120.000 dollar , genom Bitcoin-mixern.

„Användningen av denna typ av plånbok för dem som tvättar intäkterna från Twitter-hacket är inte förvånande,“ sade Elliptic i sin rapport. „En av de vanligaste teknikerna som används av brottsbekämpning för att identifiera gärningsmännen för denna typ av attack är att följa pengespåret till utbetalning.“

Rapportens författare noterade att de flesta kryptobörsen använder KYC- kontroller för att identifiera sina kunder. Det är denna typ av identifierbar information som kan användas av brottsbekämpning för att koppla brottet till hackarens verkliga identiteter. Men att använda en Wasabi-plånbok eller en annan sådan tjänst gör det svårare, säger företaget.

Ledande USA-baserade krypto-utbyte Coinbase, som vidtagit åtgärder för att blockera transaktioner kopplade till Twitter-hacket , är bland Elliptics kunder

Under tiden, enligt en berättelse i New York Times fredag ​​eftermiddag, verkar hacket ha varit arbetet för en grupp på minst fyra unga människor – och inte en „nationstat eller en sofistikerad grupp hackare.“ I sin intervju med hackarna fick Times veta att en hackare bor på USA: s västkust och är i 20-talet, medan en annan sa att han var 19 och bor i södra England.

Hackarna berättade för Times , som de berättade för VICE tidigare , att hacket orkesterades av en person (Discord-skärmnamnet „Kirk“) som påstod sig arbeta på Twitter.