Investeringsproducten voor digitale activa hebben dit kwartaal al een recordinstroom van $ 4,2 miljard bereikt

Bitcoin domineert, maar Ethereum wordt steeds populairder voor institutionele beleggingsproducten.

Volgens de Digital Asset Investment Manager, CoinShares, heeft de instroom van institutionele crypto-assetbeleggingsproducten tot nu toe in 2021 al recordniveaus bereikt

Volgens Coinshares ‚ Fund Flows Weekly- rapport van 15 maart is de instroom in cryptocurrency-fondsen in het eerste kwartaal met 7,7% gestegen en bedraagt ​​het totaal al $ 4,2 miljard, waarmee het kwartaalrecord van $ 3,9 miljard uit Q4 2020 wordt verbroken.

Er zijn nu vijf aanbieders van digitale activa-investeringen met meer dan een miljard dollar aan activa onder beheer, of AUM: Grayscale, CoinShares, 3iQ, ETC Issuance en 21Shares. Het nieuw gelanceerde Purpose Bitcoin-fonds staat volgens het rapport op de zesde plaats met $ 517 miljoen aan beheerd vermogen .

Crypto-activa-investeringsfondsen sloten op vrijdag 12 maart met een record van $ 55,8 miljard aan beheerd vermogen na bullish prijsactie voor de week, aldus het rapport. Deze soorten investeringsproducten zagen een instroom van $ 242 miljoen, een stijging van 124% ten opzichte van $ 108 miljoen de week ervoor.

Hoewel Bitcoin het dominante actief blijft, zijn de fondsen die naar op Ethereum gebaseerde investeringsproducten stromen ook toegenomen naarmate het actief in populariteit toeneemt bij institutionele beleggers .

Voor de week die eindigde op 12 maart was er een instroom van $ 113,5 miljoen, bijna 50% van het totaal

Multi-assetfondsen staan ​​op de derde plaats met een gerapporteerde wekelijkse instroom van $ 3,6 miljoen en een totaal beheerd vermogen van $ 2,3 miljard volgens het rapport. De enige digitale activaproducten die een daling van de instroom gedurende de week registreerden, waren die op basis van Ripple, die gedurende de periode een uitstroom van een miljoen dollar zag.

In het rapport werd opgemerkt dat de handelsvolumes van Bitcoin op vertrouwde beurzen iets boven het gemiddelde liggen met $ 11,8 miljard per dag versus gemiddeld $ 10,8 miljard per dag in 2021.

In zijn laatste aankondiging rapporteerde het toonaangevende wereldwijde crypto-activafonds Grayscale een beheerd vermogen van $ 42,9 miljard, waarvan 84% zijn populaire Bitcoin Trust.